Het plan

Midden in Sassenheim en in een bestaande wijk realiseert BAM Wonen het nieuwbouwproject Bloementuin. Wonen in Bloementuin is wonen in een duurzame en comfortabele woning. In een dorpse maar moderne leefomgeving, met alle voorzieningen die je nodig hebt op een steenworp afstand. 

Wonen in Bloementuin is wonen voor jong en oud; BAM Wonen realiseert in totaal 56 woningen. Waarvan 36 eengezinswoningen en 20 prachtige appartementen. Daarnaast brengt BAM Wonen 20 bootligplaatsen in de verkoop. Deze ligplaatsen grenzen direct aan de appartementengebouwen van Bloementuin.

Met recht een Bloementuin

De naam Bloementuin is niet zomaar gekozen. Dit project is onderdeel van de ontwikkeling van de Bloemenbuurt; het gebied Narcissenlaan – Parklaan in Sassenheim. Het plan van BAM Wonen gaat helemaal op in deze ontwikkeling. Letterlijk, want de architecten van het project hebben de woningen en de nieuwe leefomgeving zo ontworpen dat de nieuwbouw naadloos in de bestaande bouw opgaat. Het project Bloementuin vormt straks een natuurlijke verbinding tussen de verschillende delen van de Bloemenbuurt en het Mennepark.

De naam Bloementuin past ook goed bij de manier waarop BAM Wonen de leefomgeving in deze nieuwe wijk duurzaam vormgeeft. Bloementuin wordt een groene, rustige en prettige plek voor mensen, maar ook voor flora en fauna. Het vele groen in de openbare ruimte reduceert omgevingsgeluid en bevordert de luchtkwaliteit en het fijne gevoel van wonen in het groen. 
 


Jaren ’30 wonen met de kwaliteiten van nu

De architectuur van de woningen in Bloementuin is geïnspireerd op de Jaren ’30 architectuurstijl: sfeervol en met veel karakteristieke elementen. Denk aan de horizontale belijning, traditionele dakgoten en grote dakoverstekken. Deze elementen bepalen voor een belangrijk deel het sfeervolle en dorpse karakter van de wijk.

De woningen worden gebouwd volgens de modernste inzichten. Vanzelfsprekend zijn de woningen gasloos ontwikkeld. Voor verwarming en warm tapwater zijn de woningen voorzien van een warmtepomp en op de daken van de eengezinswoningen liggen zonnepanelen. Alle woningen hebben daarnaast hoge isolatiewaardes en al het gebruikte hout is 100% FSC® of PEFC.