De locatie

Je woont straks in de Randstad én in de buurt van de kust. Zo kun je als bewoner van Bloementuin alle kanten op. BAM Wonen realiseert het nieuwbouwproject Bloementuin in Sassenheim, een dorp midden in de Bollenstreek. Sassenheim, onderdeel van de gemeente Teylingen, ligt in de kuststrook die behoort tot de oudste bewoonde delen van Nederland. Vanaf zo'n 5000 jaar geleden zijn in dit gebied strandwallen ontstaan door inwerking van de zee, waarbij jongere strandwallen gevormd werden ten westen van de oudere. Sassenheim is ontstaan op de oude strandwallen, toen de kust dus meer naar het oosten lag dan tegenwoordig.

Met de auto ben je binnen een kwartier op het strand van Noordwijk en grote steden als Leiden en Amsterdam liggen binnen handbereik.

Sassenheim zelf biedt overigens ook alles wat je nodig hebt. Bloementuin ligt in de buurt van het gezellige centrum, met diverse mogelijkheden voor een hapje eten of een goede kop koffie. Het verenigingsleven in Sassenheim is ook levendig. Jong en oud kan zich voor voetbal, badminton, tennis, zwemmen en turnen aansluiten bij de in het dorp gelegen sportverenigingen. En voor een heerlijke wandeling hoef je niet ver van huis te gaan. Eén straat verder bevindt zich het mooie park Rusthoff, een prachtige plek waar je regelmatig kunt deelnemen aan leuke activiteiten.

In de nabije omgeving van Bloementuin bevinden zich verder een basisschool, middelbare school én dagelijkse voorzieningen zoals supermarkten en andere winkels.

Verbinding met het open water

Bloementuin ligt direct aan het water; met je boot vaar je binnen een mum van tijd naar de Kagerplassen, het oudste watersportgebied van Nederland. Dit prachtige veengebied staat via de rivier de Zijl direct verbonden met de Oude Rijn, van waaruit Amsterdam én de rest van Nederland bereikbaar zijn.